Bemutatkozás

A VERTIKÁL Építőipari és Kommunális Szolgáltató Zrt. több mint 20 éves múltra tekint vissza a hulladékgazdálkodási és a településüzemeltetési szolgáltatások területén.

Társaságunk többségi önkormányzati tulajdonú, legnagyobb tulajdonrésszel Polgárdi Város Önkormányzata és Baja Város Önkormányzata rendelkezik, kisebb részvénycsomagja 12 önkormányzatnak van, szakmai befektető a Geosec Kft. és a Schumann-P Kft.

A Vertikál Zrt. a minősítéssel rendelkező 7 telephellyel, és 15 fiókteleppel egyike Közép-Dunántúl piacvezető hulladékgazdálkodási vállalatainak. Meglévő hulladékkezelő létesítményeinknek köszönhetően, Magyarország egyik legjobban szervezett hulladékgazdálkodási vállalkozása.

Nagy hangsúlyt fektetünk a települési iskolákkal, egyesületekkel, szervezetekkel, való együttműködésre, részt veszünk a környezettudatos életre való felkészítésben, és nevelésben, a környezetvédelem fontosságára való figyelemfelkeltésben, megfelelő PR tevékenységgel, bemutatókkal. A 2010-es év közepén indítottuk el az Öko-játszóház programot. Az Öko- játszóházzal a célunk, hogy  a gyerekek az oktató tablók mellett a különböző szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő játékokon keresztül ismerhessék meg a hulladékok megfelelő kezelését, felismerjék lakóhelyükön, intézményükben (iskola, óvoda) a szelektív hulladékgyűjtést. A program hasznos kikapcsolódást nyújt kicsik és nagyok számára.  A sátorban több korosztály tesztelheti ismereteit a szelektív  hulladékgyűjtés területén,  hiszen a kisebbeket tematikus-, illetve ügyességi játékokkal várja, a nagyobbak pedig különböző teszteken keresztül  kipróbálhatják jártasságukat a környezetvédelemben és a hulladékgazdálkodásban, ezenkívül hasznos ismereteket szerezhetnek játékos formában.

A hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény (Ht.) alapján 2014. január 1-től csak nonprofit szervezet végezhet hulladékgazdálkodási közszolgáltatást, erre tekintettel 2013.08.31 napjától a VERTIKÁL Építőipari és Kommunális Szolgáltató Zrt. jogutódlással (szétválással) megszűnt, és létrejött a VERTIKÁL Építőipari és Kommunális Szolgáltató Zrt. vagyonfelosztását követően, mint jogutódok, a VERTIKÁL VKSZ Vagyonkezelő Zrt. és a VERTIKÁL Közszolgáltató Zrt társaság.